Intermedia reclama polítiques efectives per ajustar les necessitats de les empreses i l’oferta de talent disponible

La inserció laboral de persones vulnerables i en risc d’exclusió s’enfronta a grans reptes deguts als canvis constants en el mercat laboral. Per a millorar l’ocupació d’aquest col·lectiu, és vital ajustar la demanda de les persones en cerca de feina amb les necessitats de les empreses. Dissenyar polítiques actives d’ocupació de llarga durada, més integradores i globals, és la clau per revertir aquesta situació.

Així ho afirma Sònia Moragrega, directora general corporativa d’Intermedia, en una recent entrevista a ON ECONOMIA (El Nacional) on ha destacat els reptes actuals de la inserció laboral. Moragrega remarca que, malgrat els esforços, encara hi ha una important desconnexió entre el que les empreses necessiten i el perfil dels treballadors disponibles. Això es deu, segons Moragrega, a la manca de polítiques efectives per part del govern per ajustar l’oferta formativa i les competències que demana el mercat.

La realitat actual és que la curta durada dels programes dificulta que les persones puguin estabilitzar-se laboralment i mirar cap al futur amb garanties. És essencial que els programes siguin més integradors, per tal que no només se centrin en l’ocupabilitat immediata, sinó que també ofereixin una visió a llarg termini, acompanyant les persones en un procés de capacitació que respongui a les seves capacitats individuals.

A Intermedia, programes com els Centres de Noves Oportunitats o el Projecta’t exemplifiquen aquesta aposta. No només adaptem els itineraris d’inserció a les necessitats del mercat, sinó que ens assegurem que aquests itineraris siguin personalitzats per garantir una inserció laboral més estable i sostenible.

A més, la col·laboració entre empreses, entitats socials i l’administració és clau per impulsar solucions conjuntes que millorin l’accés al mercat laboral, especialment per a col·lectius vulnerables. Davant d’aquesta situació, Moragrega fa una crida al nou govern perquè prioritzi la connexió entre l’empresa i els programes de formació per tal de millorar la competitivitat i reduir l’atur.

Llegeix l’entrevista completa aquí.