Pedro Morales té 22 anys i va participar en el programa Eskala de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat desenvolupat per Intermedia. Conversem amb ell per conèixer com ha estat el seu pas pel programa.

-Com vas conèixer el programa Eskala?

Vaig conèixer el programa Eskala l’any 2018. La meva família em va animar a apropar-me al Punt Jove de Sant Boi de Llobregat on em van parlar del programa Eskala de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat gestionat per Intermedia.

-Com era la teva situació quan vas arribar al programa Eskala

No hi havia situació. Tot s’havia esfumat. Amb una situació dolenta pots treballar; la meva era buida, no hi havia per on començar. Estava molt perdut, era desesperant. No trobava ni qui era jo, no tenia on aferrar-me.

-Com ha estat el teu pas pel programa Eskala? En què et va ajudar?

Ha estat molt bo. Vaig trobar un espai on donar un primer pas per millorar la meva situació tant personal com laboral. Participar en el programa Eskala em va ajudar a pujar el primer graó per aconseguir el meu objectiu. Tothom et diu que el primer pas és trobar una feina, però no és cert: el primer pas és conèixer-te, establir els teus objectius i saber molt bé quins són els teus interessos i competències. I això és el que vaig trobar a l’Eskala.

-Què et va aportar participar en les sessions grupals del programa Eskala? Com et vas sentir?

El fet de veure’m envoltat de persones en una situació similar em va ajudar a pensar que ningú em jutjaria i a treure’m aquesta polseguera de sobre. Conèixer gent que compartia el mateix problema de base, però que venia de llocs diferents, em va ajudar a obrir la perspectiva i em va motivar a continuar assistint a les sessions. També, el fet de veure progressar a la resta de companys i companyes ajudava en el meu propi progrés.

-Què vas fer després de passar per l’Eskala?

Tenia les forces i sabia cap a on volia anar. Vaig acabar el programa amb una feina de guia turístic que vaig aconseguir a través d’Intermedia. Vaig veure que podia fer coses per mi mateix: superar el procés de selecció, fer nous amics i practicar idiomes. A més d’empoderar-me, vaig guanyar uns diners amb els quals vaig poder comprar una bona càmera que s’ha convertit en la meva passió. També vaig reprendre els meus estudis, havia deixat el batxillerat per l’estrès i no volia entrar de nou en aquesta roda. Per això, veient cap on anaven els meus interessos, vaig apuntar-me al curs de Màrqueting del programa Singulars. En finalitzar el curs i les pràctiques vaig refermar que això era el que volia fer. Des de llavors no he deixat de formar-me i treballar en aquesta àrea. Actualment, estic fent un màster de Google, molt tècnic, en anglès. Si m’ho haguessin dit fa quatre anys, no hauria cregut que podia arribar fins aquí.

-Com és la teva feina ara? 

Participar en el curs de Màrqueting del programa Singulars m’ha obert les portes per poder treballar en màrqueting digital, tant com a autònom com dins d’una empresa. En finalitzar el curs em vaig veure preparat, coneixia les meves competències i vaig començar a buscar feina amb seguretat. I la vaig aconseguir. A més, ara he engegat un projecte propi que es diu «X EL AMOR AL ARTE». En aquest projecte ofereixo a entitats socials ajudar-los de forma altruista en el seu màrqueting digital. A mi m’han ajudat a trobar el meu camí, he adquirit unes competències digitals i ara ho vull retornar oferint els meus coneixements.


El programa Eskala és un projecte de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. El programa Singulars està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.