El Servei d’Orientació continua ajudant a les persones en el procés de recerca de feina als barris de la Verneda i la Pau, la Trinitat Nova, Verdun i Vallbona, i inicia el seu treball en els barris de la Prosperitat, Can Peguera i el Turó de la Peira.

El passat 29 de març 2022, Fundació Intermedia va renovar l’acord amb Pla de Barris i Barcelona Activa per donar continuïtat al Servei d’Orientació i suport laboral durant 12 mesos. Els barris de la Verneda i la Pau, Verdun, la Trinitat Nova i Vallbona seguiran mantenint un/a orientador/a laboral pels veïns i veïnes d’aquests barris, i s’han afegit els barris de la Prosperitat, Can Peguera i el Turó de la Peira amb una professional d’orientació laboral a jornada complerta.

El Servei d’Orientació és un servei d’atenció personalitzada per a veïns i veïnes del barri. En primer lloc, es realitza una primera tutoria inicial per identificar les necessitats de la persona i, a partir d’aquí, establir conjuntament amb ells un pla de treball. La persona inscrita al servei realitzarà un seguit de tutories de seguiment i d’accions grupals per tal de millorar les seves competències i el seu posicionament en el mercat laboral. El servei és totalment gratuït i no és obligatori, però sí que es demana compromís a la persona per seguir el pla de treball.