Fundació Intermedia ha renovat recentment el conveni de col·laboració del programa Incorpora de Fundació “La Caixa” a les províncies de Barcelona, Girona, Tarragona i a les Illes Balears. És l’onzè any consecutiu que l’entitat actuarà en els territoris catalans i el segon a les illes, on repeteix col·laboració després d’un primer any amb un balanç positiu.

La directora general corporativa de Fundació Intermedia, Sònia Moragrega, ha signat en les darreres setmanes els diferents acords per cada territori. A Tarragona, Intermedia seguirà exercint la coordinació de les entitats socials que formen part de la xarxa Incorpora d’aquesta localitat.

Incorpora és un programa d’intermediació laboral basat en les necessitats del teixit empresarial que garanteix una bona integració de les persones a l’empresa. A la demarcació de Barcelona, Intermedia ha renovat els programes Incorpora Raval, Les Corts i Badalona Sud, els punts formatius PFI Raval i Badalona Sud, així com els programes Reincorpora i Incorpora Joves.

A Tarragona, l’acord renova el programa Incorpora amb el punt d’actuació a Tarragona, el Punt Formatiu de Tarragona i el programa Reincorpora. D’altra banda, a Girona i a les Illes Balears, la signatura del conveni ha renovat el programa Incorpora Girona i Incorpora Balears.

Per quart any consecutiu, Fundació Intermedia assumeix la coordinació entre les 13 entitats que formen part del programa Incorpora a Tarragona després que la xarxa d’entitats de Tarragona tanqués l’any 2021 amb 1.051 nous llocs de treball i la col·laboració de 369 empreses.

Xarxa Incorpora

Incorpora de Fundació “la Caixa” compta amb una xarxa de més de 1.200 tècnics/ques especialistes en inserció laboral de diferents entitats socials a Espanya, Portugal, Marroc, Hongria i Polònia. Segons les dades presentades per Fundació “La Caixa”, l’any 2021 el Programa Incorpora va assolir 41.482 contractacions i una col·laboració de 14.532 empreses. D’aquestes xifres, en destaquen les 2.766 de persones amb problemes de salut mental i emocional que han estat inserides del total de 6.498 que han estat ateses.

De les 41.482 insercions, 22.527 han estat de dones i 18.955 d’homes. A més, 9.909 eren persones amb alguna discapacitat, i 31.573, persones en risc o situació d’exclusió. Així mateix, 38.131 de les contractacions es van produir a Espanya i 3.351 a l’estranger, ja que el programa es desenvolupa també a Portugal, el Marroc, Polònia i Hongria.

Fundació Intermedia, en el marc del programa Incorpora i durant l’any 2021, ha atès a 469 persones i ha aconseguit 415 insercions laborals.

Reincorpora

Reincorpora és un programa adreçat a la millora de l’ocupabilitat i la reinserció social de persones privades de llibertat mitjançant un itinerari personal d’inserció i formació ocupacional. Contempla un itinerari individualitzat d’orientació i la derivació i seguiment a accions formatives del Punt Incorpora. El programa també inclou la possibilitat de poder treballar amb persones privades de llibertat dins el mateix centre penitenciari com a pas previ a la seva incorporació definitiva al programa.

Aquest itinerari, que Fundació Intermedia desenvolupa tant a Tarragona com a Barcelona, inclou acompanyament, formació, projecte de servei a la comunitat, orientació laboral, intermediació i seguiment.

Fundació Intermedia, en el marc del programa ReIncorpora i durant l’any 2021, ha atès a 42 persones de les quals 22 s’han inserit amb 28 contractacions totals a Tarragona, i ha atès a 67 persones de les quals 43 s’han inserit amb 61 contractacions totals a Barcelona.

Incorpora Joves

Fundació Intermedia és una de les cinc entitats de Barcelona que estan desenvolupant el programa d’acompanyament i intermediació laboral amb joves, especialment enfocat a joves ex tutelats. Incorpora Joves treballa els vessants de l’orientació, la formació professionalitzadora i el suport en la recerca de feina.

Durant el 2021, Fundació Intermedia ha atès a 52 joves a través d’Incorpora jove, dels quals 23 han estat inserits/des amb un total de 35 contractes. A nivell formatiu, un total de 24 joves han iniciat programes formatius; repartits entre un total de 20 formacions reglades totals i 12 formacions no reglades. Aquest any també han comptat amb una parella de mentoria.

Punts Formatius

Des dels Punts Formatius Incorpora s’ofereixen formacions a mida per cobrir les necessitats específiques de les empreses i garantir una millor inserció laboral de les persones ateses. Intermedia gestiona els Punts Formatius PFI Tarragona, PFI Badalona Sud i PFI Raval, on  es realitza formació d’ofici, formació en competències transversals i pràctiques en empresa en diferents especialitats: carnisseria, auxiliar de la llar, dependenta de fleca, auxiliar de serveis, cambrera de pisos, etc.

Durant el 2021, Fundació Intermedia, en el marc dels Punts Formatius Incorpora, ha atès a 175 persones, 125 han sigut formades i 50 han aconseguit la inserció laboral.