Les persones participants del programa Jo Puc en Xarxa, Eskala i Orienta (SOC – ORIENTA) de la Fundació Intermedia van tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions de la terminal T1 de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per tal de conèixer de primera mà quines són les professions que ofereix l’aeroport i les diferents empreses a les quals poden dirigir-se en aquesta recerca.

Iniciant des del punt d’informació, i acompanyades per la referent de l’empresa Aena, les persones participants van començar el recorregut a la zona de terra, composta per l’àrea de handling, on es troben els aparadors de facturació i els comerços i establiments comercials previs al control de documentació. Passat el punt de control de passatgers, els i les participants van entrar a la zona d’aire on es troba l’Skycenter, l’espai amb establiments reservats per a passatgers i des d’on van poder conèixer la zona d’embarcament, així com les diferents professions lligades a l’espai de la pista. Des d’aquest punt, les persones participants es van dirigir a la zona sate, la zona mecanitzada per cintes de transport de maletes i equipatge. El recorregut va finalitzar a la zona de recollida d’equipatges i sortida de la terminal.

Va ser una jornada d’aprenentatge per a les persones participants, que van poder descobrir de primera mà el funcionament d’un aeroport i els múltiples perfils professionals que requereixen els diferents espais.