La Veronica Fernanda Castill té 50 anys i és una de les persones participants del Servei d’Orientació i Suport Laboral del Pla de Barris de Trinitat Nova desenvolupat per Intermedia. Conversem amb ella per conèixer com ha estat el seu pas pel programa i per Intermedia.

-Com vas conèixer Fundació Intermedia? Quan vas començar a participar en el programa?

Vaig començar a participar en el programa al mes de febrer de 2022. Vaig conèixer Intermedia a través del Servei d’Orientació i Suport Laboral del Pla de Barris de Trinitat Nova. Vaig preguntar a la meva xarxa de contactes del barri i em van recomanar el punt d’orientació laboral.

-Quin suport has rebut del programa?

He rebut molt suport per part del programa. M’han orientat sobre els tipus de formació i l’oferta formativa disponible a Catalunya, ja que jo sóc de Veneçuela. A banda de l’orientació formativa, he rebut suport moral i emocional, les orientadores han sigut les meves guies, i m’han ajudat a no sentir-me perduda. M’han ajudat a aclarir-me sobre el que vull fer i a trobar el meu camí.

-Com ha estat la relació amb la tècnica que t’ha acompanyat en el procés? Com t’has sentit?

Les dues tècniques del servei m’han ajudat a definir el projecte de vida que vull, i quines passes puc fer per continuar avançant. Em sento molt còmoda i molt ben considerada.

-Com ha estat el teu pas per Intermedia? Què te n’emportes? Què n’has tret de positiu?

Aprenentatge, millora del meu currículum i carta de presentació. També, el fet de conèixer persones increïbles i amb disposició d’ajudar a la persona que arriba al servei. El més positiu és l’entrega de les professionals, s’entreguen més del que està signat a un contracte de treball.

Com vas decidir reprendre els estudis?

Vaig decidir tornar a estudiar gràcies a l’orientació de la tècnica, qui em va saber aclarir el meu objectiu laboral i assessorar en la formació subvencionada que podia fer.

Quina branca o formació has triat? Com t’has sentit en tornar a classe?

L’any passat vaig obtenir el Certificat de Professionalitat d’operacions auxiliars de comerç i actualment estic finalitzat el Certificat de professionalitat d’Operacions bàsiques de Restaurant i Bar. En tornar a classe em vaig adonar que era més gran del que jo em sentia. Em vaig adonar que el temps ha passat i que he d’aprofitar al màxim el meu temps per poder evolucionar en l’ofici al qual em vull dedicar aquí a Catalunya, i per tenir millors oportunitats.

-Com veus el futur a partir d’ara?

Sento molta energia i moltes ganes d’aprendre. A vegades sento que l’edat pot anar en contra meva i em pot tombar oportunitats. Per tant, m’agradaria poder continuar millorant professionalment, per això he continuat fent formació i pràctiques en el sector, per preparar-me una mica més.

Què creus que podria millorar del teu pas per Fundació Intermedia?

M’ha ajudat a activar-me laboralment, i estic segura que m’ajudarà a aconseguir un contracte indefinit en el meu objectiu laboral.


Aquest programa és finançat per Foment de Ciutat i l’Ajuntament de Barcelona, en el marc del Pla de Barris de Barcelona.