La Leimat Mendoza és veneçolana, té 41 anys, i és una de les persones participants del programa d’Habilitats Personals i Socials de Càritas Diocesana de Barcelona desenvolupat per Intermedia. Conversem amb ella per conèixer com ha estat el seu pas pel programa i per Intermedia.

 -Com vas conèixer Intermedia? Quan vas començar a participar en el programa?

Vaig conèixer Intermedia l’any 2019, a través dels programes que desenvolupa per a Càritas: Acollida i Orientació laboral i Habilitats Personals i Socials. Vaig començar el meu itinerari laboral en el 2019.

-Quin suport has rebut del programa?

M’he sentit molt acompanyada durant tot el procés. El programa em va permetre situar-me a la ciutat, conèixer els seus serveis i oportunitats. Participar en el programa m’ha permès explorar noves habilitats, enfortir-les i conèixer-me a mi mateixa.

-Com ha estat la relació amb la tècnica que t’ha acompanyat en el procés? Com t’has sentit?

Quan vaig arribar al programa d’Acollida i Orientació laboral, em va donar la benvinguda la Maria. Jo em sentia molt trista i frustrada per tota la situació que estava vivint i la Maria em va rebre, em va escoltar i aquesta primera trobada em va donar la força per a començar el meu camí. Han passat els anys i encara ho recordo. La Maria, probablement, no ho recorda, però vull agrair-li, per escoltar-me en aquesta primera trobada.

Després vaig passar al programa d’Habilitats personals i socials, on em va rebre la Neus que em va ajudar molt a estructurar-me, analitzar les meves oportunitats i fortaleses, definir el meu objectiu laboral, entendre la meva realitat, prendre decisions i enfortir-me emocionalment. 

-Com ha estat el teu pas pel programa d’Habilitats personals i socials, que gestiona Intermedia? Què t’emportes? Què n’has tret de positiu?

Vaig entendre que és normal tenir pensaments de por i tristesa i que és important acceptar-los i entendre’ls. Participar en el programa em va ajudar a enfocar-me per a aconseguir els meus objectius i a tenir paciència en el procés. Sabia que no era fàcil, però que valia la pena intentar-ho. 

 -Com vas conèixer l’empresa on treballes?

Vaig realitzar la cerca de treball amb Càritas. Quan vaig obtenir el permís de treball, em van trucar des de Càritas per començar a treballar. El primer contracte va ser per una suplència d’un mes, i ara fa ja quatre anys que treballo a Càritas com a administrativa.

 -Quina era la teva situació abans de trobar la feina i com et vas sentir quan et van donar facilitats perquè poguessis incorporar-te?

Quan vaig arribar a Barcelona, estava en situació administrativa irregular. Després vaig poder sol·licitar l’asil i obtenir el permís de treball. Estava plena de pensaments de por i incertesa. La meva prioritat era trobar feina, però no sabia ben bé com fer-ho. Em sentia perduda i no sabia per on començar. En participar en el programa vaig poder estructurar-me millor, tenir clar el meu objectiu laboral i conèixer el mercat laboral.

-Com és la teva feina ara? Quines sensacions tens dels primers dies?

Actualment, treballo al sector social, soc administrativa a Càritas. M’encanta la meva feina, atenc les persones usuàries i dono suport en les activitats administratives que necessitin els i les orientadores laborals.

Em vaig sentir molt feliç en començar a treballar. Els meus companys de treball són com la meva família, em sento molt acompanyada i valorada.

-Com veus el futur a partir d’ara?

Amb molta alegria i projectes en ment. Creixent en l’àmbit laboral i personal.


El programa d’Acollida i Orientació laboral i el programa d’Habilitats Personals i Socials són projectes de Càritas Diocesana de Barcelona desenvolupats per Intermedia