La iniciativa ofereix formació, acompanyament i pràctiques no laborals en empreses a joves en situació de vulnerabilitat

Onze joves en situació de vulnerabilitat han participat en la nova edició del curs d’operaris de neteja, dins el marc del programa Llença’t, una iniciativa d’Intermedia en col·laboració amb Suara Inserció que ha finalitzat aquest mes de maig. El programa ha ofert formació, acompanyament i pràctiques no laborals als 11 joves participants, d’entre 18 i 21 anys, dotant-los de les competències i l’experiència necessàries per afrontar amb èxit el mercat de treball.

En total, l’alumnat ha realitzat 250 hores de formació, on han treballat competències transversals, competències tècniques d’operari/ària de neteja, a més de rebre acompanyament i orientació per a la inserció laboral.

A més de la formació teòrica, el programa Llença’t ha inclòs 100 hores de pràctiques no laborals en empreses col·laboradores de Suara Inserció, com ara Abacus, Càritas i Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. Això ha permès als joves aplicar els coneixements adquirits durant la formació en un entorn real de treball i obtenir experiència pràctica.