La Jennifer León de Los Ángeles té 30 anys i és una de les persones participants del programa Projecta’t desenvolupat per Intermedia. Conversem amb ella per conèixer com ha estat el seu pas pel programa i per Intermedia.

-Com vas conèixer Intermedia? Per què et vas decidir participar en el programa Projecta’t?

Vaig conèixer Intermedia mitjançant una publicació a Instagram i alhora també vaig descobrir el programa. Vaig veure que al programa feien un acompanyament en orientació laboral a persones treballadores i vaig pensar que m’aniria molt bé participar i rebre una mica d’assessorament perquè estava en un moment de molts dubtes a nivell professional. Volia sobretot orientació pel que fa als meus interessos professionals, en aquest cas, en l’àrea de Recursos Humans.

-Quins eren aquests dubtes de què parles? Quines inquietuds tenies abans de començar?

Jo fa anys que estic vinculada amb la selecció de personal. El meu objectiu era rebre assessorament sobre com enfocar la meva carrera més cap a l’àrea laboral i de gestió de recursos humans. Estava interessada a poder tenir informació sobre formacions per millorar els meus coneixements quant a aquesta àrea, però tenia dubtes en general sobre com reencaminar el meu perfil. A més, el programa ofereix l’oportunitat de fer les sessions en línia i ha estat molt fàcil poder-me implicar perquè era compatible amb els meus horaris de treball.

-Abans de participar en el programa, quines eren les teves expectatives?

Doncs mai no havia participat en cap procés d’orientació, així que no sabia el que em trobaria. Estic molt contenta d’haver-hi participat. Tenia molt clar que sobretot el que jo volia era informació sobre possibles formacions que m’ajudessin a millorar el meu perfil. Però al final m’he endut moltes coses més perquè he pogut identificar concretament com soc jo a nivell professional, identificar les meves competències i donar-los valor. Això era una cosa que jo no tenia present, mai no m’havia platejat fer una anàlisi així sobre mi. També he pogut conèixer més recursos, a banda de les opcions formatives. He descobert també perfils professionals que m’han interessat i he pogut descobrir que hi ha més possibilitats i sortides professionals de les que jo pensava.

-Com valores les sessions i l’atenció rebuda per part d’Intermedia? Hi ha alguna cosa que hagis trobat a faltar o que canviaries?

No esperava que l’atenció fos tan propera i tan personal. I sobretot m’he sentit compresa. Sento que s’ha sabut interpretar bé allò que jo volia i les meves necessitats i això ha fet que em sentís implicada en el procés. També les sessions han estat molt dinàmiques i amenes. I quant a si canviaria alguna cosa, la veritat és que no. Crec que ha estat un procés molt complet, on hem pogut anar resolent dubtes i on han anat apareixent nous temes a mesura que avançàvem en el mateix procés. I això està bé perquè sento que el programa s’ha anat adaptant a allò que jo he anat necessitant i als nous dubtes o temes que he volgut anar investigant.

-Ara que has acabat l’orientació sents que ets més a prop del teu objectiu professional?

Sí, tinc molt més clar què he de fer ara per poder arribar el meu objectiu. És a dir, he pogut identificar sobretot què necessito saber per poder accedir a la posició que a mi m’interessa i a més, també tinc identificades les formacions que em poden ajudar en aquest sentit, com ha de ser el meu currículum, quins són els millors canals per poder aplicar, com he de defensar una entrevista de feina, etc.

-Recomanaries a persones del teu entorn que participessin en el programa Projecta’t?

Sí, de fet ja ho he fet. També crec que les persones que ens decidim a participar en un programa com aquest hem de tenir certa predisposició per part nostra: tenir les ganes i tenir la motivació, no hi ha fórmules màgiques. Ja he parlat a algunes de les meves amigues d’Intermedia i d’aquest programa en concret. Els he comentat que a mi m’ha anat molt bé i que es poden aconseguir eines que t’ajudin a actualitzar-te, resoldre dubtes i establir un pla per poder arribar al teu objectiu.


El programa Projecta’t és subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).