Intermedia va participar el passat 20 de setembre en la Comissió interna Agenda 2030, celebrada a la seu de Foment del Treball Nacional, per compartir experiències de col·laboració empresarial per a la inserció laboral i la formació amb impacte social.

L’objectiu principal va ser posar valor la importància de construir projectes de col·laboració entre empreses i entitats socials per donar resposta a les necessitats de contractació que presenta el mercat laboral, a través de casos reals i amb testimonis d’empreses i entitats socials.

El Jordi Olivan, coordinador de programes d’Intermedia, va compartir taula rodona amb la Marta Rodríguez, directora de persones de Mercabarna, la Marta Angerri, presidenta de la Comissió 2030 de Foment i directora de projectes europeus i RSE a Ametller, la Carla Fos, responsable de sostenibilitat a Ciments Molins i l’Ivan Silva, responsable de planta de Precon

A la taula rodona es va explicar el projecte d’aliança “Beques d’orientació, formació i inserció de persones en el perfil de pre-fabricats de formigó” realitzat amb la col·laboració d’Intermedia, Ciment Molins, Fundación Laboral de la Construcción, Fundació “La Caixa” i Fundació Ires. 

També es va manifestar la importància dels projectes de formació Dual i en general de la formació a mida amb participació de les empreses. En aquest sentit, es va destacar el paper clau de les entitats socials en la selecció i encaix de les persones participants en les formacions, el seguiment que es fa per sostenir i aprofitar les formacions i l’acompanyament a la inserció. La implicació de l’empresa també és vital, fent una aposta ferma per la formació i adaptant-se a les necessitats de les persones, de manera a facilitar al màxim l’encaix amb els llocs de feina. En últim lloc, es va posar en valor la col·laboració amb els centres formadors, un fet indispensable per a desenvolupar una formació tècnica de qualitat i útil per les persones i les empreses. 

La participació en aquest tipus d’actes és important perquè demostra que és possible crear projectes a mida en col·laboració entre empreses i entitats socials que signifiquin solucions que apropin a les persones a contractacions laborals estables i amb projecció professional i que facilitin talent format a les empreses que tenen necessitats de contractació.