L’empresa Motor 23 destaca com a empresa de referència en la venda i reparació d’automòbils. Ens entrevistem amb Gerard Vallespí, director comercial de Motor 23, per aprofundir en el perfil de director comercial, així com les tasques i competències sol·licitades per a aquesta professió.

P: Gerard, ens podries descriure quina funció desenvolupa la vostra empresa?

R: L’empresa es dedica principalment a la venda i reparació d’automòbils, oferint una àmplia gamma de serveis que inclouen manteniment, diagnosi de problemes mecànics, substitució de peces i accessoris, a més de la venda de vehicles. També proporcionem assessorament personalitzat als nostres clients per ajudar-los a trobar la millor opció de compra.

P: Com a director comercial de Motor 23, quines són les tasques que desenvolupes?

R: Les funcions que realitzo són molt diverses. En primer lloc, relacionat amb la planificació de l’empresa, he d’establir els objectius quantitatius i qualitatius i, un cop començat el procés de venda, he d’analitzar el sistema proposant i implementant millores. També gestiono el procés de logística i distribució dels vehicles. Per altra banda, m’encarrego de la política de preus i de les campanyes comercials i també fixo, implanto i executo plans de prospecció per la captació de clients.

P: I dus a terme tasques amb relació a la gestió de personal?

R: Si, m’encarrego de seleccionar i contractar els i les comercials, elaboro un pla de formació intern i avaluo periòdicament als i les professionals per millorar el seu desenvolupament.

P: I tens relació amb altres àrees de l’empresa, com la de postvenda?

R: Sí, amb postvenda i administració. També m’he de coordinar amb professionals de les diferents exposicions, organitzant reunions operatives amb l’objectiu d’arribar als estàndards que ens posen les marques.

Així doncs, les tasques d’un director comercial de concessionari són molt diverses i és per això que requereixen persones amb habilitats específiques i una àmplia experiència treballant al sector. En el meu cas l’itinerari professional que he seguit a l’empresa ha estat llarg; començant de comercial, passant per cap de vendes i, finalment, assolint la posició de director comercial.

P: Per tant, s’opta habitualment per una promoció interna?

R: No sempre, però sí que és veritat que normalment hi optem, ja que permet retenir els empleats talentosos i incentiva el seu compromís amb l’empresa.

P: I quines competències ha de tenir un director comercial?

R: És important gestionar l’equip amb empatia, comprendre les necessitats individuals dels membres de l’equip i adaptar-se als diferents perfils. Per altra banda, en l’àmbit de les habilitats comercials, és important tenir coneixements de màrqueting digital, orientació al client i una gestió eficaç de la pressió.

P: I on es publiquen les ofertes de feina a Motor 23?

R: Normalment, es fa a través d’InfoJobs, tot i que des de fa temps també hem introduït el LinkedIn com a eina per cercar talent per l’empresa.

Seguint amb la conversa vam abordar altres aspectes com els perfils professionals amb més demanda.

El Gerard assenyala que la part de postvenda és crucial, ja que permet donar un suport continuat al comprador. Adverteix sobre la importància de proporcionar un manteniment de vehicles adequat per assolir un alt grau de satisfacció i fidelització del client.

⁣També remarca la importància dels mecànics qualificats, un perfil que amb les seves paraules, costa molt de cobrir. Addicionalment, ressalta que a Motor 23 els contractes sempre són indefinits i amb una jornada laboral de 8 a 17 h.

L’entrevista amb el Gerard de Motor 23, ens ha permès ressaltar la importància del paper del director comercial d’un concessionari, abastant una àmplia gamma de responsabilitats des de l’establiment d’estratègies de venda fins a la gestió de personal. La seva experiència i habilitats són crucials per comprendre les necessitats dels empleats i anticipar-se als reptes del sector, com la demanda creixent de perfils especialitzats.

Estem molt agraïts al Gerard Vallespí de Motor 23, per aproximar-nos a la realitat del perfil professional de director comercial i compartir amb nosaltres aquest espai de treball i reflexió.

Gerard Vallespí

“Les tasques d’un director comercial de concessionari són molt diverses i és per això que requereixen persones amb habilitats específiques i una àmplia experiència treballant al sector.”