Intermedia participa com a entitat Sentinella al programa, que busca facilitar l’adaptació social i laboral de joves amb problemàtica de salut mental i especials dificultats d’inserció laboral

Avui s’ha presentat el programa Ocell de Foc d’Eixample i Ciutat Vella, un projecte en el qual participa Intermedia com a entitat Sentinella. Ocell de foc és un programa del Departament d’Empresa i Treball que s’ha posat en marxa per atendre a joves d’aquests districtes d’entre 16 i 30 anys amb una mirada integral, sobretot d’aquells i aquelles amb problemàtica de salut mental. L’objectiu és acompanyar-los cap a l’autonomia personal i la construcció d’una vida independent, proporcionant-los les eines i els recursos per assolir la inserció laboral o la recuperació del seu itinerari formatiu.

La presentació ha tingut lloc a l’Espai Transformadors del Punt Infojove de l’Eixample i ha comptat la presència de les diferents entitats que impulsen el projecte en un treball en xarxa. Aquest nucli està format per una entitat guia, que és l’escola Pia Calassanci, que és l’entitat representant de l’agrupació i coordina totes les entitats sentinella que formen part del nucli. Les entitats sentinella, juntament amb Intermedia, són les que executen el projecte i hi participen. Concretament, es tracta de la Llar Enric d’Ossó, Fundació Mescladís i Impulsem. Paral·lelament, les entitats satèl·lit que donen suport al projecte i l’acompanyen per afavorir-ne l’èxit i la viabilitat són Fundació Surt, Camins Fundació, Suara Inserció, Suara Cooperativa, Fundació Ires, Casal dels Infants del Raval i Probens.

L’acte ha comptat amb una taula rodona moderada per la directora general d’Intermedia, Sònia Moragrega, i en la qual ha participat Laia Alonso, coordinadora de projectes per joves a Intermedia. En la xerrada s’han abordat, entre altres temes, aspectes com la sensibilització i la prevenció i també ha comptat amb el relat d’una persona jove que ha pogut compartir el seu testimoni sobre com ha viscut els acompanyaments que ha rebut i quines han estat les dificultats amb les quals s’ha trobat. L’objectiu final ha estat reflexionar de manera col·lectiva sobre quines han de ser les bones praxis per tal de realitzar un acompanyament el més integral possible.

L’acte de presentació s’ha tancat amb una dinàmica participativa que ha servit per visibilitzar la necessitat de treballar en xarxa entre totes les entitats i la societat en general, l’única manera prevenir i lluitar contra l’estigma de la salut mental i l’abandonament educatiu.