Intermedia, en el marc dels preparatius del curs de neteja d’avions i grans superfícies del Programa Jo Puc en Xarxa, va visitar el passat 16 d’abril les instal·lacions de l’Aeroport Josep Tarradellas del Prat de Llobregat.

En aquesta visita han participat tècnics/ques d’orientació i prospecció dels programes Orienta (SOC-Orienta), Jo Puc en Xarxa i el Club de la Feina del Prat de Llobregat desenvolupats per Intermedia, així com diferents tècnics de Promoció Econòmica i treballadores socials de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, guiats pel responsable operatiu de la neteja d’avions del grup Mitie.

Des d’aquest dispositiu s’està preparant aquesta formació que s’iniciaria a principis de maig, on es treballaran aspectes com les tècniques de neteja d’aeronaus, operacions addicionals del servei en avions i altres aspectes com el treball en brigada o l’ergonomia en el lloc de treball.

La visita va permetre a les persones participants conèixer els diferents professionals i les diferents tasques que es desenvolupen en el dia a dia. Des dels controls de seguretat que han de passar per accedir a les pistes, com s’organitzen en brigades amb el seu responsable per accedir a les aeronaus, com la feina que fan des dels magatzems de preparació i distribució dels coixins i productes que han de preparar per a les persones passatgeres dels avions.
L’experiència també va ser útil per poder conèixer quines competències són importants a l’hora d’incorporar nou personal, on es va posar èmfasi al treball en equip i a l’agilitat i rapidesa en el moment de la preparació de l’aeronau per la naturalesa del servei que ofereixen.

Programa Joc Puc en Xarxa

El Programa Jo Puc en Xarxa és un servei municipal adreçat a persones derivades de Serveis Socials per a la millora de la seva ocupabilitat, i està desenvolupat per la Fundació Intermèdia i coordinat pel departament municipal de Serveis Socials i el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Programa Orienta (SOC-ORIENTA)

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE)”

“Les accions són sense cost per a les persones participants”

“Les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina de Treball corresponent, o bé a la nostra entitat”.

Poden participar:

– Les persones demandants d’ocupació en situació d’atur

– Les persones treballadores en situació de precarietat laboral

Requisit per participar:

– Estar inscrit/a al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb la demanda activa en el moment d’iniciar el programa

Informació de la pàgina web del SOC:

– Per a més informació: http://serveiocupacio.gencat.cat